fbpx
4 שמלות ב40 ש"ח

4 שמלות ב40 ש"ח

הפיצית שלי בת שנתיים וחצי. ולמרות שהיא כזאת קטנה ולגמרי התינוקת שלי, היא עולה עוד פחות מחודשיים לגן. מה שאומר שברגע שמסתיים המעון אני מתכננת לה תהליך גמילה מקוצר וזריז.

גמילה בקיץ זה טיימינג מושלם כי כל מה שצריך זה שמלות טריקו קלילות והכל הופך להרבה יותר פשוט. ובלי מלא שכבות שנרטבות מה שגורר מלא כביסות ועבודה… אני שמה לה שמלה בלי כלום מתחת וברגע שהיא קולטת את הרעיון וכבר לא מפספסת אפשר להוסיף תחתונים או טייץ. 

וחוץ מזה שזה נח זה כ"כ חמוד

מה עוד היתרון בשמלות טריקו דווקא? קל מאוד לתפור אותן, מספיק לכבס ולקפל לארון. בלי שלב נוסף של גיהוץ… וזה גם מאוד זול.

בקיצור- קניתי כמה בדי טריקו בהדפסים שאני אוהבת, הכנתי גזרה הכי פשוטה וקלאסית וצ'יק צ'אק תפרתי לה 4 שמלות חדשות.  קניתי בסה"כ חצי מטר לכל שמלה (והשתמשתי בפחות…) שילמתי 10 שקלים עבור כל בד ובסה"כ 40 שקלים ל4 שמלות.

אפשר לומר שאנחנו די מוכנים!

הגזרה היא גזרה בסיסית של תינוקות לגיל NB-30 חודש. שרטטתי את הגזרה עד קו המותן, הוספתי שרוול קצר וכל החלק התחתון זה רצועה ישרה עם כיווצים שהאורך שלה הוא פי 2 מהיקף המותן.

בחרתי בבד טריקו הוא מעט יותר עבה ועם מעט פחות מתיחה מאשר בדי הסימפוניה שבד"כ משתמשים בהם. קל יותר לעבוד איתם כי הם פחות מתגלגלים ופחות מצריכים מחט או תפר סטרץ' אבל כן ממליצה לתפור תפר שהוא מעט גמיש. או פשוט תפר אוברלוק או דמוי אוברלוק.

כל הגימורים הם מכפלת פשוטה. הכי קל והכי מהר. אם פתח הצוואר שאתן עושות הוא סגור יחסית אז כדאי לשקול לסיים עם גימור של כפתור, מנג'ט או תיקתק כדי שיהיה אפשר להכניס את הראש. אני עשיתי פתח בדיוק בגודל של הראש שלה אז זה נכנס בלי בעיה. והתפר מעט גמיש.

גם את הטייצים תפרתי לה מאותו סוג בד. אבל זה כבר סיפור לפוסט נפרד

זו השמלה היחידה שעשיתי לה שרוול שונה. הוספתי כיווצים גם בראש בשרוול וגם בחלק התחתון וגימור של מנג'ט. אבל ראיתי שזה כמעט ומכפיל את זמן התפירה אז בשמלות הבאות וויתרתי על זה.

זו הגזרה. הכי בסיסית ופשוטה שיש. בלי התקשקשויות ועיצובים. זו גם הסיבה שלקח לי כ"כ מעט זמן לתפור. כל השמלות יחד קצת פחות משעתיים של תפירה. את הבדים היפים קניתי אצל קשי טקסטיל בנחלת בנימין ויש עוד מלא דוגמאות יפות.

5 דברים שהכי חשוב לשים לב כשתופרים בבדי סטרץ'- 

1. הגזרה– שתהיה מותאמת לבד כדי שתשב טוב על הגוף. בעיקר חשוב לשים לב לחלק העליון של איזור הכתפיים שלא יהיה רחב וגדול מדי אלא במידה מתאימה. (אלא אם כן זה עיצוב ספציפי)

2. התפר– מומלץ להשתמש בתפר גמיש. אם יש לכן אוברלוק זה הכי טוב. אם אין אז אפשר להשתמש בתפר דמוי אוברלוק או למתוח מעט את הבד בתפירה ולעשות תפר כפול

3. מכפלות– כשתופרים מכפלות בבדי סטרץ' חשוב מאוד לעשות את התפר כמה שיותר קרוב לקצה הפנימי. בד סטרץ' מתגלגל בקלות ואם תעשו את התפר רחוק מהקצה המכפלת תקפוץ החוצה.

4. פתח הצוואר– אם עושים מכפלת או מנג'ט כדאי למתוח את הבד בתפירה כדי שהפתח יישב כמו שצריך ולא יקפוץ כלפי מעלה.

5. המחט– מומלץ מאוד להשתמש במחט סטרץ' שמתאימה לבדים מסוג כזה. ושימו לב שצריך להיות כתוב עליה סטרץ'. לא מחט זהב ולא עובי 60. פשוט סטרץ'.

יפה שלי! עכשיו רק נתפלל שתהליך הגמילה ילך בקלות ובכיף.

 

ואם גם את חולמת לדעת לתפור טוב יותר בבדי סטרץ' ולקבל את כל הכלים, הידע והסודות הכי חשובים- אני מזמינה אותך להצטרף לקורס בדי סטרץ'. הקורס הכי טוב באחריות. (מתאים למי שיש קצת ניסיון בתפירה) ויש עכשיו גם מבצע מיוחד. כל הפרטים בקישור- https://shoham-fashion.com/strech/

 

קיץ מושלם!
רבקה

6 תגובות
  1. pninko

    מקסים, תודה על השיתוף, פנינה

  2. מרים

    תמיד יש לך רעיונות מוצלחים תודה רבה והצלחה בגמילה

  3. מלי

    הדוגמנית שלך ממש מתוקה

השארת תגובה

בניית אתר וורדפרס
גלילה לראש העמוד
× כתבי לנו
דילוג לתוכן